Spam szűrés

Levélszemét levelek elkülönítése az Outlook Expressben

A Drupal Tárhely levelezőszolgáltatása tartalmaz automatikus spam szűrést. A spamszűrő szoftver átvizsgál minden bejövő levelet, és ha a levélben spam-re utaló jeleket talál akkor a levél tárgy mezőjébe beilleszt egy {Spam?} szót. Mivel egyetlen spamszűrő sem működik 100%-os megbízhatósággal ezért a levélszemét leveleket nem szabad törölni, hanem a levelezőprogramban célszerű egy külön tárolóban gyűjteni és hetente átnézni. A következő leírásból megtudhatja hogyan készíthet az Outlook Express levelezőprogramban olyan üzenetszabályt, amellyel a levélszemetet külön gyűjtheti.

1. Outlook Expressz elindítása után hozzon létre egy új tárolót a levélszemét leveleknek. Ehhez kattintson jobb gombbal a "Helyi mappák" tárolóra és a megjelenő gyorsmenüből válassza ki az "Új mappa.." menüpontot.

2. Válassza ki az "Eszközök" legördülő menüből az "Üzenetszabályok" és azon belül a "Levelezés.." menüpontot.

3. A megjelenő párbeszédpanelen lehet az üzenetszabályokat létrehozni. A párbeszédpanel 3 szekciót tartalmaz: az első szekcióban beállíthatja az a feltételt amely alapján az üzenetszabály bekapcsol. Jelenesetben pipálja ki a "Ha a tárgy sor megadott szavakat tartalmaz" feltételt. A második szekció tartalmazza a feltételhez kapcsolható műveletet. Itt pipálja ki az "Áthelyezés a következő mappába" műveletet. A harmadik szekcióba látható az összeállított üzenetszabály. Ott kék linkek jelennek meg, amellyel beállíthatja a feltételekhez és a műveletekhez tartozó paramétereket.

4. A harmadik szekcióban kattintson a "megadott szavakat tartalmaz" linkre és írja be a {Spam?} szót, majd nyomja meg a "Hozzáadás" és utána az "OK" gombot.

5. A harmadik szekcióban kattintson a "mappa" linkre és válassza ki az levélszemét számára létrehozott mappát, majd nyomja meg az "OK" gombot.

6. Ha mindent rendben csinált a kész üzenetszabály párbeszédpaneljének így kell kinéznie.

7. Nyomja meg az "OK" gombot és ezzel az üzenetszabály elkészült.